Over Paula

Paula Kuypers is geboren in het Belgische Loenhout en vanaf 1964 woonachtig in het Nederlandse Zundert, op slechts 200 meter afstand van de geboortegrond van Vincent Van Gogh. Zij heeft altijd al belangstelling gehad voor schilderen maar zij is er pas na haar 50e serieus mee begonnen. Jarenlang heeft zij cursussen gevolgd bij het Kreatief Atelier (KRATJE) te Gooreind waar zij o.a. les heeft gehad van Nicole Rutten, illustrator van vele kinderboeken in zowel Amerika als in Europa, en Lut Lostrie.

Om haarzelf verder te bekwamen heeft zij vanaf september 2010 op de Kunstacademie (IKO) te Hoogstraten gezeten, waar zij na 2 voorbereidende jaren definitief voor het schilderen heeft gekozen. In juni 2017 is zij daar afgestudeerd.

Haar werk bestond in eerste instantie uit aquarellen, hoofdzakelijk op papier maar ook op doek. Later is daar werk op basis van acrylverf en gebruikmaking van speciale technieken en gesso bijgekomen. Soms maakt zij ook gebruik van alternatieve materialen zoals tempex en jute. Tegenwoordig maakt zij zowel aquarellen alsmede doeken op basis van olieverf en acryl.